Рада звільнила від ПДВ та ввізного мита імпорт енергообладнання - Мінекономіки

Звільнення від оподаткування ухвалене на час дії воєнного стану, але не більш як до 1 січня 2026 року.
Рада звільнила від ПДВ та ввізного мита імпорт енергообладнання - Мінекономіки
Ілюстративне фото / mev.gov.ua

Верховна Рада України звільнила від податку на додану вартість (ПДВ) та ввізного мита імпорт енергетичного обладнання. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

Так, законопроєкти №11258 і №11259, якими вносяться зміни до Податкового та Митного кодексів, депутати підтримали в цілому на засіданні 16 липня.

"Нещодавно ми представили комплексний пакет підтримки для громадян та бізнесу для відновлення енергетичних потужностей, знищених Росією, будівництва нової розподіленої генерації та реалізації проєктів, які допоможуть забезпечити власні потреби в енергозабезпеченні. Зокрема анонсували безмитне ввезення енергетичного обладнання. Тому вдячна парламентарям, що підтримали цю ініціативу. Це можливість для бізнесу дешевше завозити обладнання, аби швидше й дешевше реалізувати проєкти не лише для забезпечення власних потреб, але й для зменшення дефіциту в системі", - розповіла міністр економіки Юлія Свириденко.

Читайте також:

Зазначається, що під час підготовки податкових і митних пільг враховували спроможності українських виробників забезпечувати певну частку попиту. 

У перелік енергетичного обладнання, яке можна буде імпортувати з пільгами, увійшло обладнання для теплової, сонячної, вітрової, гідро- і газової генерації.

Читайте також:

Це звільнення від оподаткування ухвалене на час дії воєнного стану, але не більш як до 1 січня 2026 року. Зміни наудуть чинності після підписання ухвалених законів президентом України.

Раніше ми писали, що литовські енергетичні компанії передадуть Україні черговий транш гуманітарної допомоги у вигляді енергетичного обладнання, загальна вартість якого становить понад 50 млн євро.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK