Литва передасть Україні важливе обладнання з Вільнюської ТЕЦ-3

До складу гуманітарного вантажу входять понад 300 одиниць найважливішого обладнання, зокрема з Вільнюської ТЕЦ-3, яке допоможе у відновленні енергетичної інфраструктури України.
Литва передасть Україні важливе обладнання з Вільнюської ТЕЦ-3
Ілюстративне фото / Getty Images

Литовські енергетичні компанії передадуть Україні черговий транш гуманітарної допомоги у вигляді енергетичного обладнання, загальна вартість якого становить понад 50 млн євро. Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

Читайте також:

До складу гуманітарного вантажу, переданого компаніями, входять понад 300 одиниць найважливішого обладнання, зокрема з Вільнюської ТЕЦ-3, яке допоможе у відновленні енергетичної інфраструктури України.

"Литва - не просто партнер, а надійний друг України, який підтримує нас із перших днів повномасштабної російської агресії. Обладнання, яке надається литовськими компаніями, допоможе енергетикам відновити пошкоджену російськими атаками енергетичну інфраструктуру й повернути світло та тепло в домівки тисяч українців", - наголосив міністр енергетики Герман Галущенко.

Читайте також:

За інформацією Міненерго, з березня 2022 року Україна отримала з Литви 80 вантажів енергетичного обладнання загальною вагою понад 1445 тонн, зокрема потужні автотрансформатори, трансформатори струму та напруги, силові трансформатори, електростанції резервного живлення та інше устаткування для проведення ремонтів.

Раніше ми писали, що в Україну надійшли кілька партій сонячних панелей виробництва компанії Enel S.p.A у рамках спільного проєкту Міністерства енергетики України, Міністерства охорони здоров'я України та Європейської комісії "Промінь надії".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK