Партнери G7+ підтримають енергосектор України на 1 млрд доларів - Міненерго

Партнери G7+ повідомили про додаткову допомогу енергосектору на суму понад 1 млрд доларів США після останніх ворожих атак.
Партнери G7+ підтримають енергосектор України на 1 млрд доларів - Міненерго
Ілюстративне фото / Getty Images

Партнери G7+ виділять додаткову допомогу енергетичному сектору України на загальну суму понад 1 млрд доларів. Таке рішення ухвалили на засіданні високого рівня Координаційної групи G7+ у Берліні, передає Міністерство енергетики.

Читайте також:

Так, партнери G7+ повідомили про додаткову допомогу енергосектору на суму понад 1 млрд доларів США після останніх ворожих атак, а саме:

  • понад 70 млн євро нових грантових внесків до Фонду підтримки енергетики України;
  • 500 млн доларів нового фінансування від США для підтримки енергетичного сектору;
  • 300 млн євро додаткового фінансування від ЄБРР;
  • щонайменше 47 млн доларів додаткового гранту від Світового банку;
  • донації у формі гуманітарної допомоги від держав-членів ЄС.

Партнери констатували, що після поновлення РФ масованих атак на критичну енергетичну інфраструктуру 22 березня 2024 року українська енергосистема втратила близько 9 ГВт встановленої потужності енергогенерації.

Читайте також:

Також країни-партнери зазначили про важливість зусиль ENTSO-E у збільшенні експорту електроенергії в Україну та акцентували на тому, що збільшать зусилля з надання обладнання для ремонтів пошкодженої інфраструктури виробництва та передачі енергії до зимового періоду 2024/2025 років.

Раніше ми писали, що станом на травень 2024 року збитки та втрати енергетичного сектору України внаслідок повномасштабного вторгнення РФ перевищили $56 млрд. Таку оцінку дала аналітична команда Київської школи економіки (KSE).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK