Україна потребує до 30 млрд доларів щорічних інвестицій у наступні роки, - Шмигаль

Після безпрецедентних ударів Росії по українській енергосистемі особливої підтримки потребує енергетичний сектор.
Україна потребує до 30 млрд доларів щорічних інвестицій у наступні роки, - Шмигаль
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / t.me/Denys_Smyhal

У наступні 10 років Україна потребує від 10 до 30 млрд доларів щорічних інвестицій від партнерів. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-участі в засіданні Багатосторонньої координаційної платформи донорів міністерського рівня. 

Читайте також:

"У межах Конференції відновлення в Берліні сьогодні відбулося засідання Багатосторонньої координаційної платформи донорів. Уперше на рівні міністрів. Підкреслив важливість чітко окреслити завдання та пріоритети для роботи платформи", - написав він у телеграм-каналі.

За словами Шмигаля, найперше йдеться про фінансову стабільність України.

Читайте також:

"Для нас важливо, аби підтримка партнерів була прогнозованою, ритмічною та стабільною. Нам потрібні відбудова, доступ до зовнішніх ринків та покращення логістики. Нам потрібні зовнішні інвестиції та трансфер технологій від наших партнерів. Україна потребує від 10 до 30 млрд доларів щорічних інвестицій в наступні 10 років", - розповів очільник уряду.

Він зазначив, що водночас Кабмін запустив низку програм стимулювання економіки, які дали позитивний ефект. Минулого року ВВП відновився на 5,3%. За перші 4 місяці цього року зростання на 4,4%.

Шмигаль повідомив, що після безпрецедентних ударів Росії по українській енергосистемі особливої підтримки потребує енергетичний сектор. 

Читайте також:

"Більше ППО, більше енергетичного обладнання, сприяння розширенню імпорту електроенергії в Україну, допомога в децентралізації енергосистеми", - додав прем'єр-міністр.

Раніше ми писали, що станом на травень 2024 року збитки та втрати енергетичного сектору України внаслідок повномасштабного вторгнення РФ перевищили $56 млрд.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK