ЄС остаточно затвердив План для Ukraine Facility: Україна отримає 1,89 млрд євро

Затвердження Плану дозволить Європейській Комісії надати Україні до 1,89 млрд євро попереднього безумовного фінансування.
ЄС остаточно затвердив План для Ukraine Facility: Україна отримає 1,89 млрд євро
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У вівторок, 14 травня, Рада ЄС затвердила План для Ukraine Facility. Імплементаційне рішення відкриває шлях для підписання відповідних документів про фінансування в рамках програми, а також подальшої реалізації Ukraine Facility у 2024-2027 роках. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Читайте також:

"Затвердження Плану також дозволить Європейській Комісії надати Україні до 1,89 млрд євро попереднього безумовного фінансування. Цей транш очікується після підписання Україною Рамкової угоди та її ратифікації Верховною Радою", - йдеться в повідомленні.

Україна вже отримала 6 млрд євро фінансової підтримки в березні та квітні цього року за успішне виконання 5 індикаторів першого кварталу. У другому кварталі необхідно виконати 9 індикаторів, що дозволить отримати 4,110 млрд євро у вересні 2024 року.

Читайте також:

Крім того, уряд України паралельно з затвердженням Плану провів переговори з Європейською Комісією та узгодив Рамкову угоду, яка стане правовою основою для отримання Україною сталого фінансування в рамках Ukraine Facility до 2027 року за умови успішного виконання Плану. 

За інформацією Мінекономіки, загалом План для Ukraine Facility включає 151 індикатор за 69 напрямками реформ, виконання яких заплановане на період до 2027 року. 

Читайте також:

За виконання індикаторів Плану для Ukraine Facility у 2024 році Україна має отримати 16 млрд євро, у 2025 році - 12,5 млрд євро, у 2026 році - 7,25 млрд євро, 1,2 млрд євро у 2027 році, а також 1,32 млрд євро в січні 2028 року за виконання індикаторів 4 кв. 2027 року.

Раніше ми писали, що до Державного бюджету України надійшов другий транш у рамках перехідного фінансування в розмірі 1,5 млрд євро відповідно до інструменту Європейського Союзу Ukraine Facility.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK