Україна отримала 4,5 млрд євро від ЄС у рамках Ukraine Facility: на що піде перший транш

Ukraine Facility - це інструмент, який передбачає можливість отримання Україною у 2024-2027 роках фінансової та технічної допомоги ЄС на загальну суму 50 млрд євро.
Україна отримала 4,5 млрд євро від ЄС у рамках Ukraine Facility: на що піде перший транш
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У середу, 20 березня, до Державного бюджету України надійшов перший транш у рамках перехідного фінансування обсягом 4,5 млрд євро відповідно до фінансового інструменту Європейського Союзу Ukraine Facility. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Читайте також:

"Залучені кошти допоможуть своєчасно та в повному обсязі профінансувати першочергові соціальні й гуманітарні видатки державного бюджету", - прокоментував міністр фінансів Сергій Марченко.

Зазначається, що в рамках перехідного фінансування перед Україною на порядку денному стоїть 5 реформ у наступних сферах: управління державними фінансами, боротьба з корупцією, та розвиток бізнес-середовища тощо.

Наступний транш обсягом 1,5 млрд євро в рамках перехідного фінансування Україна може отримати вже у квітні за результатами задовільного виконання таких реформ та позитивної оцінки Єврокомісії. 

Читайте також:

У Мінфіні нагадали, що Ukraine Facility - це інструмент, який передбачає можливість отримання Україною у 2024-2027 роках фінансової та технічної допомоги ЄС на загальну суму 50 млрд євро. З них на бюджетну підтримку буде спрямовано 38,27 млрд євро, інвестиційний фонд - 6,97 млрд євро, на технічну та адміністративну підтримку - 4,76 млрд євро.

Раніше ми писали, що 18 березня Кабінет Міністрів затвердив План для Ukraine Facility, який стане основою для реалізації програми фінансової підтримки України від Європейського Союзу протягом 2024-2027 років.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK