В Україні розглядають скасування ввізного мита та ПДВ на енергообладнання, - Шмигаль

Прем'єр-міністр розповів про те, що робиться для подолання енергетичної кризи.
В Україні розглядають скасування ввізного мита та ПДВ на енергообладнання, - Шмигаль
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / t.me/Denys_Smyhal

Кабінет Міністрів України розглядає можливість скасування податку на додану вартість (ПДВ) та ввізного мита на все енергообладнання. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль після наради з міністром економіки Юлією Свириденком та міністром енергетики Германом Галущенком.

Читайте також:

За його словами, уряд сприятиме створенню альтернативної генерації в Україні. 

"Розглянули можливість скасування ввізного мита й ПДВ на все енергетичне обладнання та комплектуючі до нього, а також спрощення митних процедур для його ввезення. Це дасть можливість громадянам і бізнесу забезпечити себе альтернативними джерелами енергії", - розповів Шмигаль.

Він зазначив, що Кабмін працює над децентралізацією енергосистеми, а також додав, що триває діалог із партнерами про поставки дизель-генераторів, когенераційних установок, мобільних котелень насамперед для прифронтових регіонів.

Читайте також:

"Дав доручення опрацювати питання надання пільгових кредитів на генеруюче обладнання. Міненерго також доручено спільно з партнерами опрацювати питання щодо встановлення газопоршневих установок у кожному обласному центрі. Росія робить усе, щоби знищити нашу енергосистему. Ми докладаємо максимум зусиль, аби підготуватися до складного опалювального сезону", - наголосив прем'єр-міністр.

Раніше ми писали, що в Україні очікується погіршення ситуації в енергосистемі порівняно з останніми днями травня.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK