Повинен знати кожен автовласник: як призначити належного користувача та не платити за нього штрафи

У МВС розповіли, як поділитися автомобілем та призначити належного користувача.
Повинен знати кожен автовласник: як призначити належного користувача та не платити за нього штрафи
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Належний користувач - це фізична особа, яка на законних підставах керує транспортним засобом, який їй не належить. Тобто за порушення ПДР відповідатиме не власник, а водій авто. Про це повідомили в Головному сервісному центрі МВС.

Читайте також:

До того ж у належного користувача відображатиметься свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, яким він керує, у застосунку "Дія".  

Призначити належного користувача можливо в будь-якому зручному сервісному центрі МВС або онлайн у Кабінеті водія чи в "Дії". 

Читайте також:

У Кабінеті водія власника має відображатися свідоцтво про реєстрацію автомобіля, а в особи, яка керуватиме цим авто, - посвідчення водія відповідної категорії. Під час оформлення заявки вносяться електронні адреси й номери телефонів учасників угоди, а також ідентифікаційний код майбутнього належного користувача. 

При оформленні послуги в "Дії" власник авто створює запит на "шеринг" у вигляді QR-коду. Водій сканує цей код із телефона власника й підтверджує намір стати належним користувачем. 

Читайте також:

Юридичні особи також можуть призначити належних користувачів на свої авто. Раніше ця послуга для підприємств була доступна лише в сервісному центрі МВС. Наразі юрособи можуть призначити належного користувача онлайн через Кабінет водія для бізнесу.    

Нагадаємо, у застосунку "Дія" можна скасувати шеринг авто. Послуга доступна як для власника транспортного засобу, так і для належного користувача.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK