500 келихів вина: хто з європейців вживає найбільше алкоголю

Європа є найбільш питущім регіоном світу.
500 келихів вина: хто з європейців вживає найбільше алкоголю
Cody Scott Milewski / unsplash.com

Європейці випивають еквівалент 460 кухлів пива на рік. А середній британський чоловік випиває 850 кухлів пива, а жінки - 327 келихів вина на рік.

Про це повідомляє Daily Mail із посиланням на дані нових досліджень.

Читайте також:

Видання зазначає, що Великобританія посідає 18-е місце з 51 європейської країни за рівнем споживання спиртного: її мешканці випивають у середньому 2,9 одиниці (23,5 г чистого алкоголю) на день або 20,3 одиниці на тиждень – стільки ж, скільки 10 пінт пива або 13 келихів вина.

Повідомляється, що, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, європейці є найбільшими шанувальниками спиртного у світі: у середньому вони випивають 9,2 літри чистого алкоголю (що еквівалентно 460 пінтам) на рік. У той час як середній показник світу становить 5,5 літрів (275 пінт) на людину.

Видання також назвало найбільш питущих жителів Європи — це мешканці Румунії, де чоловіки примудряються випивати еквівалент 1365 пінтів на рік, а жінки — 500 келихів вина на рік.

Довідково: 1 британська пінта ≈ 0,568 літра.

інфографіка
інфографіка / dailymail

Раніше ми писали про те, що китайці відмовляються купувати російську горілку, оскільки вона не зовсім підходить їхньому культурному коду.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK