Військово-обліковий документ тепер можна отримати на порталі "Дія": що потрібно зробити

Раніше потрібно було мати із собою фізичний військово-обліковий документ. Нині його можна оформити на порталі "Дія" за кілька хвилин.
Військово-обліковий документ тепер можна отримати на порталі "Дія": що потрібно зробити
Ілюстративне фото / thedigital.gov.ua

Тепер військово-обліковий документ із даними з Реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів ("Оберіг") можна отримати на порталі "Дія". Він підтягує всю інформацію з реєстру, зокрема про статус бронювання. Також документ має QR-код для перевірки даних. Про це повідомила пресслужба Мінцифри.

Читайте також:

Раніше потрібно було мати із собою фізичний військово-обліковий документ для пред'явлення чи підтвердження даних. Нині його можна оформити на порталі "Дія" за кілька хвилин. 

Як це зробити:

  1. Авторизуйтеся на порталі "Дія" за допомогою КЕП.
  2. Виберіть послугу "Військово-обліковий документ". 
  3. Натисніть "Подати заяву", перевірте свої дані.
  4. Підпишіть її електронним підписом.

Читайте також:

"Електронний документ має таку ж юридичну силу, як і паперовий чи дані в застосунку "Резерв+". Він знадобиться всім громадянам, які перебувають на військовому обліку", - йдеться в повідомленні.

Військово-обліковий документ сформується за наявності актуальних даних про людину в Реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Нагадаємо, у застосунку "Резерв+" з'явилася можливість підвантажувати актуальні дані про бронювання в електронний військово-обліковий документ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK