Мешканцям прифронтових територій дозволили безкоштовно заготовляти дрова: як це працюватиме

Домогосподарства зможуть поповнити особисті запаси безкоштовною паливною деревиною й отримати додатковий захист під час опалювального сезону.
Мешканцям прифронтових територій дозволили безкоштовно заготовляти дрова: як це працюватиме
Ілюстративне фото / Getty Images

Кабінет Міністрів схвалив постанову, яка дозволяє мешканцям прифронтових територій безкоштовно забирати порубкові рештки після заготівлі деревини лісгоспами. Без шкоди для лісів. Про це розповіли в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

Читайте також:

При цьому лісівники визначать спеціальні дні та безпечне місце для таких заходів і поінформують громаду.

"Це дозволить домогосподарствам поповнити особисті запаси безкоштовною паливною деревиною й отримати додатковий захист під час опалювального сезону", - прокоментував міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Читайте також:

Як це працюватиме:

  1. Рада оборони відповідної області ухвалює рішення про самостійний збір деревини для опалення домогосподарств у межах області, вказуючи переліки лісових ділянок, дні та години збору порубкових решток.
  2. Органи місцевого самоврядування інформують населення про це рішення через медіа або шляхом розміщення оголошень у місцях масового перебування людей, а також на офіційних вебсайтах лісокористувачів, власників лісів тощо.
  3. Громадяни в супроводі лісівників прибувають на місце збору порубкових решток та отримують їх для забезпечення своїх домогосподарств.

Раніше ми писали, що мешканці територій, де ведуться чи велися бойові дії, зможуть безкоштовно заготовляти паливну деревину для побутових потреб. Відповідне рішення уряд ухвалив 30 липня.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK