Чи можуть підвищити пенсійний вік в Україні: відповідь Жолнович

Вік виходу на пенсію в Україні залишать на рівні 60-65 років.
Чи можуть підвищити пенсійний вік в Україні: відповідь Жолнович
Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович / facebook.com/MLSP.gov.ua

Попри зменшення кількості трудового населення, в Україні не планується збільшувати пенсійний вік. Про це повідомила міністр соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв'ю Укрінформу.

Читайте також:

"Ми не будемо його (пенсійний вік - ред.) збільшувати. Стандарт, закладений у 2017 році, є оптимальним, і його варто зберегти. Він регламентує не вік людини, а кількість відпрацьованих років. Водночас у 65 років за будь-яких обставин громадянин може вийти на пенсію. Тепер, на мою думку, це непоганий варіант", - сказала очільниця Мінсоцполітики.

За її словами, у міністерстві будуть працювати, щоб поновлювати навички людей літнього віку, давати їм нові навички, наприклад, з цифрової грамотності, щоб вони могли залишатися на ринку праці якомога довше.

Читайте також:

"Людина у 65 років - це не дідусь із сивою бородою. Це ще дуже активна особистість, яка хоче бути затребуваною в суспільстві, має гарні можливості робити внесок в економіку і чудовий досвід. Враховуючи ці обставини, нам потрібно створювати умови, щоб люди пенсійного віку хотіли долучитися до роботи і щоб роботодавці також розглядали їх як цінний ресурс", - розповіла Жолнович.

Вона також вважає, що пенсія дещо десоціалізує, бо зникає необхідність ходити на роботу й відповідно перебувати в соціумі. Але активні дії продовжують життя. 

Читайте також:

"Тому одне з наших завдань - не залишати людей у "чотирьох стінах" якомога раніше, а зберегти цю соціальну активність. Також рання пенсія означає, що людина здобуде маленький страховий стаж, а отже, невелику пенсію", - додала міністр.

Нагадаємо, уряд "заморозив" прожитковий мінімум в Україні. Підвищуватись, як і зменшуватись, він поки не буде.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK