В Україні скасують прожитковий мінімум – замість нього введуть спецвилати

Він не відповідає дійсності, оскільки його розмір занадто малий.
В Україні скасують прожитковий мінімум – замість нього введуть спецвилати
Roman Synkevych / unsplash.com

Кабмін планує замінити прожитковий мінімум в Україні спеціальною соціальною виплатою, а її розмір визначатиметься індивідуально та залежатиме від складу сім'ї.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на слова міністра праці та соціальної політики Оксани Жолнович в ефірі телемарафону.

Читайте також:

"Ми хочемо відійти від прожиткового мінімуму. До цього прив'язані штрафи, посадові оклади тощо. Для нас це дуже важливо роз'єднати", - заявила міністр.

Зазначається, що Жолнович уточнила, що нова базова виплата надаватиметься у двох випадках:

  • через втрату працездатності;
  • для допомоги за відсутності необхідного фінансового забезпечення або інакше кажучи через бідність.

Повідомляється, що, за словами чиновниці, нинішній прожитковий мінімум не відповідає дійсності, оскільки його розмір занадто малий. Крім того, запровадження спеціальної соціальної виплати позитивно вплине на всю соціальну систему та економіку.

Видання нагадує, що з 1 січня 2024 року прожитковий мінімум становить: загальний показник – 2920 гривень, для дітей до 6 років – 2563 гривні, для неповнолітніх віком від 6 до 18 років – 3196 гривень, для працездатних осіб – 3028 гривень, для осіб , які втратили працездатність – 2361 гривня.

Раніше ми писали про те, що, за словами Оксани Жолнович, уряд "заморозив" прожитковий мінімум в Україні, який підвищуватиметься і зменшуватиметься поки що не буде.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK