Українцям спростили отримання соціальної допомоги: яке рішення ухвалив Кабмін

Українцям для отримання соціальної допомоги не потрібно буде надавати жодних паперових документів, якщо вони вже оцифровані та є в базі.
Українцям спростили отримання соціальної допомоги: яке рішення ухвалив Кабмін
Ілюстративне фото / depositphotos.com

При отриманні соціальної допомоги органи соцзахисту не вимагатимуть у людей жодних паперових документів, якщо вони вже є в електронній базі. Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів під час засідання 23 серпня, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також:

"Продовжуємо будувати цифрову державу. Це стосується абсолютно всіх сфер. Освіти, економіки, медицини, соціальної галузі", - сказав очільник уряду.

Він уточнив, що сьогодні для отримання різних видів соціальної підтримки від держави людина має подавати цілий пакет документів. При цьому більшість із них уже оцифровані та згаходяться в державних базах.

Читайте також:

"Тому ухвалюємо рішення, що органи соціального захисту не будуть вимагати в людей жодних паперових документів, якщо вони вже є в базі. Це спрощує життя людям, а також дає прозорість і ефективність державної допомоги", - додав Шмигаль.

Раніше ми писали, що українці, які не мають достатнього страхового стажу для виходу на пенсію за віком, можуть отримувати державну соціальну допомогу. 2024 року розмір виплати становить 2361 грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK