Деяким українцям заборонили користуватись Telegram на службових пристроях: кого стосується

В Україні обмежать використання Telegram.
Деяким українцям заборонили користуватись Telegram на службових пристроях: кого стосується
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) ухвалив рішення обмежити використання Telegram в органах державної влади, військових формуваннях, на об'єктах критичної інфраструктури. Про це повідомила пресслужба Ради національної безпеки та оборони (РНБО).

Читайте також:

Як розповіли в РНБО, 19 вересня відбулося засідання НКЦК. Ключовою темою було обговорення загроз національній безпеці, пов'язаних із використанням месенджера Telegram, особливо під час повномасштабної війни.

Начальник ГУР МО України Кирило Буданов навів "обґрунтовані дані" щодо наявності в російських спецслужб доступу до особистого листування користувачів Telegram, навіть видалених повідомлень, а також їх персональних даних.

Читайте також:

Зі свого боку представники СБУ та Генштабу зазначили, що Telegram активно використовується ворогом для кібератак, розповсюдження фішингу та шкідливого програмного забезпечення, встановлення геолокації користувачів, корегування ракетних ударів тощо.

"З метою мінімізації цих загроз було ухвалено рішення щодо заборони встановлення та використання Telegram на службових пристроях працівників органів державної влади, військовослужбовців, працівників сектору безпеки й оборони, а також підприємств - операторів критичної інфраструктури", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Виняток становитимуть лише ті особи, для яких використання цього месенджера є частиною службових обов'язків.

Раніше ми писали, що в Україні заблокували 31 мобільний додаток із нелегальними азартними іграми: 19 у Google Play та 12 у App Store.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK