Кияни отримають матеріальну допомогу до Дня захисників та захисниць: скільки виплатять

До Дня захисників та захисниць України матеріальну допомогу отримають близько 59 тисяч жителів столиці.
Кияни отримають матеріальну допомогу до Дня захисників та захисниць: скільки виплатять
Ілюстративне фото / depositphotos.com

За розпорядженням київського міського голови Віталія Кличка киянам з інвалідністю внаслідок війни та участі в Революції гідності, членам сімей окремих категорій мешканців виплатять одноразову адресну матеріальну допомогу з нагоди відзначення Дня захисників і захисниць України. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Читайте також:

Відповідні виплати передбачені, зокрема, і для зареєстрованих у столиці внутрішньо переміщених осіб із відповідним статусом.

За словами Хонди, до Дня захисників та захисниць України матеріальну допомогу в розмірі від 1200 до 2500 гривень отримають майже 59 тисяч мешканців столиці.

Читайте також:

Загальна сума виплат складе майже 78,5 млн грн. Кошти автоматично перерахують тим, хто перебуває на обліку в органах соціального захисту населення столиці або Головному управлінні Пенсійного фонду України в Києві та фактично проживає в столиці.

Фінансову допомогу отримають кияни, які є особами з інвалідністю І, II і III групи внаслідок війни, постраждалі учасники Революції гідності, кияни - члени сімей осіб, смерть яких пов'язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися в період з 21 листопада 2013 року до 21 лютого 2014 року, а також осіб, яким посмертно присвоєно звання Герой України за громадянську мужність і патріотизм, виявлені під час Революції гідності. 

Читайте також:

Особам, які одночасно належать до кількох категорій, нададуть одну допомогу в більшому розмірі. Матеріальну допомогу, яку громадянин не отримав своєчасно через незалежні від нього причини, у разі його смерті виплатять членам сім'ї в порядку, передбаченому для виплати пенсій у зв'язку зі смертю отримувача.

Раніше ми писали, що депутати Київради підтримали ініціативу мера Києва Віталія Кличка щодо надання матеріальної допомоги пораненим киянам - захисникам та захисникам України. Розмір виплати становитиме 45 тисяч гривень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK