ТЦК не знадобиться: в Україні військовим частинам дозволили напряму мобілізувати добровольців

Відтепер військовозобов'язані та резервісти-добровольці можуть обрати військову частину для служби без звернення до ТЦК.
ТЦК не знадобиться: в Україні військовим частинам дозволили напряму мобілізувати добровольців
Українські військові / facebook.com/GeneralStaff.ua

Військові частини в Україні отримали право проводити мобілізацію резервістів та військовозобов'язаних, які добровільно бажають служити під час мобілізації. Відповідну постанову ухвалив Кабінет Міністрів. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони.

Читайте також:

Відтепер військовозобов'язані та резервісти-добровольці можуть обрати військову частину для служби без звернення до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Командири військових частин отримують повноваження безпосередньо:

  • ⁠видавати направлення на військово-лікарську комісію для визначення придатності до служби;
  • комплектувати бойові частини добровольцями, які бажають служити за призовом під час мобілізації.

Читайте також:

Перелік військових частин, командири яких зможуть здійснювати призов добровольців, визначатиме Генеральний штаб Збройних сил України.

"Бригади отримали інструменти, про які вже давно просили, проводити якісний рекрутинг, результатом якого є адресний призов добровольців. Ця постанова є інструментом, що дозволяє суттєво зменшити час рекрутингу й гарантує, що кожен та кожна зможе долучитися туди, де його чи її бажання та вміння збігаються з потребами оборони", - прокоментував міністр оборони Рустем Умєров.

Читайте також:

Ухвалена постанова вносить зміни до Порядку проведення призову на військову службу під час мобілізації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 16.05.2024 №560.

Нагадаємо, зараз в Україні можна добровільно долучитися до армії як за мобілізаційним треком, так і через контрактну форму служби, яка є пріоритетною.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK