Замість паперового: е-Посвідчення ветерана стане основним документом

Верховна Рада ухвалила зміни до чинного законодавства, якими статус основного документа ветерана надається електронному посвідченню замість паперового.
Замість паперового: е-Посвідчення ветерана стане основним документом
Ілюстративне фото / t.me/mintsyfra

В Україні е-Посвідчення ветерана стане основним документом, що підтверджує його статус (учасник бойових дій, особа з інвалідністю внаслідок війни) та члена родини загиблого захисника чи захисниці. Про це повідомила пресслужба Мінветеранів.

Читайте також:

Сьогодні Верховна Рада України ухвалила зміни до чинного законодавства, якими статус основного документа ветерана надається електронному посвідченню замість паперового. 

На сьогодні саме паперове посвідчення має статус основного документа. І лише після його отримання за бажанням ветерана може бути сформоване електронне посвідчення - е-Посвідчення ветерана в "Дії". 

Читайте також:

"Перехід до е-Посвідчення як основного документа сприятиме прискоренню надання послуг, зменшить час на перевірку статусу, що поліпшить якість обслуговування ветеранів та їхніх сімей. А отримати паперове посвідчення можна буде за бажанням", - зазначила міністр у справах ветеранів Наталія Калмикова.

Е-посвідчення ветерана дозволять миттєво перевіряти їх достовірність у режимі реального часу, що зі свого боку виключає можливість використання підроблених чи застарілих документів. 

Читайте також:

У разі втрати паперового посвідчення ветерана людина зможе безпроблемно використовувати електронне посвідчення. На сьогодні в "Дії" вже згенеровано понад 300 тисяч е-Посвідчень ветерана.

Раніше ми писали, що в Україні впровадили е-Посвідчення ветерана в мобільному застосунку "Дія", а електронний документ набув юридичного статусу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK