Як економити газ удома, щоб менше платити: поради від Нафтогазу

Українцям розповіли, як можна заощадити на оплаті газу.
Як економити газ удома, щоб менше платити: поради від Нафтогазу
Ілюстративне фото / Getty Images

Українці віддають чимало грошей на оплату комунальних рахунків, враховуючи підвищення тарифів. Однак можна зменшити цифри в платіжках, знизивши споживання газу. Що потрібно робити, щоб заощаджувати "блакитне паливо", розповіли в Нафтогазі.

Читайте також:

"Газ можна суттєво економити, якщо дотримуватися дієвих порад і зробити їх своїми корисними повсякденними звичками. Якщо театр починається з вішалки, то економія газу починається саме з кухні. Отже, починаємо заощаджувати", - йдеться в повідомленні.

Для початку потрібно стежити за чистотою газової плити. Регулярно очищуйте пальники від жиру й кіптяви. Чим чистіше пальник, тим менше газу потрібно для нагрівання до потрібної температури.

Читайте також:

Розмір каструлі має значення. Посуд повинен відповідати розміру конфорки. Велика каструля на маленькій конфорці грітиметься довше, тим самим споживаючи зайвий газ.

Не варто нехтувати кришкою. Накривайте посуд кришкою, якщо кип'ятите воду, тушкуєте овочі або м'ясо. Це знизить споживання газу й зменшить платіжки.

"Слідкуйте за конфорками. Зменшуйте газ одразу після кипіння. Не залишайте газ включеним. Зняли каструлю з плити - відразу вимикайте газ і вмикайте економію", - рекомендують експерти.

Читайте також:

Також важливо щільно закривати духовку. Перед приготуванням перевіряйте справність дверцят духовки. Щільно закрита духовка не випускатиме тепло.

Зазначається, що ці прості поради допоможуть зменшити споживання газу на кухні до 15-20%.

Раніше ми писали, що в Україні за рік значно зросла вартість комунальних послуг У період із вересня 2023 року по вересень 2024 року тарифи збільшилися на 18,7%.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK