Українці отримають до 21 тис грн на проходження зими: кому нададуть грошову допомогу

Українці, які опалюють своє житло дровами та вугіллям, отримають додаткову грошову виплату.
Українці отримають до 21 тис грн на проходження зими: кому нададуть грошову допомогу
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У 2024 році близько 500 тисяч домогосподарств, які отримують житлові субсидії та пільги та опалюють своє житло дровами чи вугіллям, зможуть скористатися додатковою фінансовою підтримкою. Для цього в Міністерстві соціальної політики розробили відповідну постанову, підтриману урядом 15 жовтня.

Читайте також:

Про це повідомила пресслужба Мінсоцполітики.

"Цьогоріч за підтримки Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) у Мінсоцполітики ініціювали продовження надання додаткової підтримки населенню. Адже така допомога дозволяє покрити більшу частину видатків домогосподарств на придбання твердого палива", - йдеться в повідомленні.

Близько 500 тис. домогосподарств із числа отримувачів пільг та житлових субсидій зможуть отримати виплату в збільшеному в кілька разів розмірі. Він розраховується індивідуально, залежно від рівня доходів домогосподарства, і максимально може сягнути до 21 тис. грн.

Читайте також:

Хто отримає додаткову фінансову допомогу

Виплата спрямована на те, щоб підтримати українців із вразливих категорій, які найбільше потребують такої підтримки. Тож додаткова виплата надаватиметься громадянам, які отримують житлові субсидії та пільги на придбання твердого палива в зимовий період. 

Проєкт діятиме протягом кількох місяців. Орієнтовно українці зможуть отримати виплати до кінця грудня 2024 року.

Куди за нею звернутися

Читайте також:

Якщо людина вже отримує субсидію або пільгу на придбання твердого пічного палива, то спеціально звертатися нікуди не потрібно. Усю необхідну інформацію для зарахування коштів на картковий рахунок отримувача Пенсійний фонд уже має. 

Якщо пільга або субсидія ще не призначена, але ви потребуєте підтримки держави, необхідно звернутися за нею до ПФУ в загальноприйнятому порядку й подати відповідну заяву. 

Раніше ми писали, коли в Києві почнуть вмикати опалення в житлових будинках.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK