Як підготувати житло до опалювального сезону: українцям дали прості, але ефективні рекомендації

Українцям потрібно самостійно підготуватися до опалювального сезону, щоб не замерзнути в холодну пору року.
Як підготувати житло до опалювального сезону: українцям дали прості, але ефективні рекомендації
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Надворі вже похолодало. Щоб забезпечити комфорт у будинку та не замерзнути взимку, потрібно виконати низку кроків. У Нафтогазі дали кілька простих та ефективних рекомендацій.

Читайте також:

"Щоб у вашій оселі було тепло, а суми в платіжках не лякали, починайте готуватися до опалювального сезону заздалегідь", - йдеться в повідомленні.

Що потрібно зробити, щоб зима була більш комфортною та економною:

  • утеплити вікна та двері: перевірити наявність щілин і ущільнити їх, щоб не втрачати тепло;
  • перевірити обладнання: запросити фахівця для огляду електрики та обслуговування котла, щоб уникнути несподіваних поломок;
  • оптимізувати простір біля батарей: прибрати меблі, підняти штори та зняти декоративні панелі, щоб тепло розповсюджувалось краще;
  • подбати про додаткове джерело тепла: перевірити роботу обігрівачів, теплої підлоги та кондиціонерів, аби вони працювали ефективно;
  • разом із сусідами утеплити спільні приміщення: під'їзди, підвали та горища; це допоможе зберегти тепло в будинку і зменшити витрати на опалення.

Читайте також:

Також українцям радять встановити терморегулятори на батареї, щоб контролювати температуру в кожній кімнаті та не перегрівати приміщення.

Нагадаємо, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, наразі в українських газосховищах закачано 12,2 млрд куб. м блакитного палива, а на складах накопичено 3,1 млн тонн вугілля. Цього має вистачити на зиму.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK