Аудит ПФУ: Рахункова палата виявила необґрунтовано завищені пенсії

Під час аудиту виявлено фактори, що обтяжують бюджет ПФУ.
Аудит ПФУ: Рахункова палата виявила необґрунтовано завищені пенсії
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Рахункова палата провела аудит Пенсійного фонду та підтвердила, що в умовах війни й обмежених ресурсів уряду України вдалося забезпечити стабільність роботи пенсійної системи. Проте було виявлено недосконалість законодавства щодо завищених пенсій. Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики.

Читайте також:

Зазначається, що здійснено своєчасну виплату пенсій для понад 10 млн пенсіонерів, а також проведено заплановані перерахунки. 

Забезпечення стійкості пенсійної системи стало можливим завдяки коштам Проєкту РЕАСЕ, зокрема й уряду США, які дали змогу відшкодувати майже половину видатків на виплату всіх пенсій і в повному обсязі відшкодувати зобов'язання державного бюджету перед ПФУ ($12,7 млрд). 

Читайте також:

"Рахункова палата відзначила позитивні зміни в системі контролю за виплатами. Нові механізми верифікації пенсійних виплат дозволили значно зменшити ризики переплат і нецільового використання коштів", - йдеться в повідомленні.

При цьому під час аудиту виявлено фактори, що обтяжують бюджет ПФУ.

Читайте також:

"Зокрема, недосконалість законодавства з питань пенсійного забезпечення деяких категорій пенсіонерів, осіб, що проживають у зонах радіоактивного забруднення, та осіб з інвалідністю. Це спричиняє подання судових позовів для отримання необґрунтованих підвищених пенсій", - додали у відомстві.

Раніше ми писали, що станом на 1 серпня Пенсійний фонд України накопичив 161,3 тис. судових рішень, що зобов'язують здійснити пенсійні виплати людям, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK