Кабмін збільшив оплату праці патронатного вихователя: скільки отримуватиме з 1 липня

Як збільшиться оплата патронатного вихователя в Україні.
Кабмін збільшив оплату праці патронатного вихователя: скільки отримуватиме з 1 липня
Ілюстративне фото / depositphotos.com

30 травня Кабінет Міністрів підтримав запропоновані Міністерством соціальної політики зміни, спрямовані на розвиток патронату в Україні й підтримку вихователів та помічників. Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Читайте також:

Як пояснили у відомстві, патронат над дитиною - це професійна послуга тимчасового виховання дітей, чиї сім'ї опинилися в складних життєвих обставинах і не можуть про них дбати.

Змінами передбачається, що патронатний вихователь може працювати або як фізична особа, або як ФОП. ФОПам потрібно мати КВЕДи 97.00 та/або 88.91 та/або 85.59.

Крім того:

  1. Збільшується оплата праці патронатного вихователя. З 1 липня патронатні вихователі отримуватимуть грошове забезпечення на рівні 3 мінімальних зарплат на місяць (3,5 - для ФОПів з урахуванням, що вони самостійно сплачують ЄСВ та єдиний податок).
  2. Запроваджується оплата на час очікування дитини. Період між вибуттям однієї дитини та влаштуванням наступної оплачуватиметься в розмірі однієї мінімальної зарплати.
  3. Робота помічника патронатного вихователя оплачуватиметься. Помічник може бути ФОПом (потрібні ті самі КВЕДи, що й для патронатного вихователя).

Читайте також:

Зазначається, що проєкт "Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату" розпочався в березні. На участь у ньому відібрали 184 громади з 21 області.

Раніше ми писали, що з 1 квітня 2024 року в Україні зросте мінімальна заробітна плата. Також збільшаться виплати для працюючих пенсіонерів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK