В Україні затвердили нову систему оплати праці держслужбовців, - Шмигаль

За оцінками Міністерства фінансів, нова система оплати праці дозволить Україні зберегти близько 8 млрд грн бюджетних коштів.
В Україні затвердили нову систему оплати праці держслужбовців, - Шмигаль
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

Під час засідання 29 грудня Кабінет Міністрів затвердив документ про нову систему оплати праці державних службовців на основі кваліфікації посад та грейдів. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також:

"Йдеться насамперед про справедливість. Адже ніхто з керівників тепер за власним бажанням не зможе нараховувати захмарні премії, надбавки та доплати. Тепер 70% зарплати держслужбовця буде складати оклад, і лише 30% - премії", - пояснив очільник уряду.

За його словами, нова система охопить як державні органи з юрисдикцією на всю Україну (міністерства, Секретаріат Кабінету Міністрів, Офіс Президента), так і регіональні органи (обласні та районні адміністрації).

Водночас з 1 січня 2024 року скорочується кількість вакансій державної служби майже на 20 тисяч.

Читайте також:

Шмигаль додав, що нова система оплати праці та скорочення вакансій, за оцінками Міністерства фінансів, дозволить Україні зберегти близько 8 млрд грн бюджетних коштів і спрямувати їх у 2024 році на потреби безпеки й оборони.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів підвищив зарплати громадянам, які працюють в умовах інтенсивного обстрілу на території активних бойових дій. Це також стосується державних службовців.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK