Економічне бронювання від мобілізації: у Раді представили три концепції

У Верховній Раді розробили три концепції економічного бронювання.
Економічне бронювання від мобілізації: у Раді представили три концепції
Дмитро Наталуха / rada.gov.ua

У Верховній Раді розробили три концепції економічного бронювання від мобілізації. Вони були представлені під час зустрічі, яку організував Комітет із питань економічного розвитку, повідомила пресслужба ВР.

Читайте також:

Так, голова комітету Дмитро Наталуха представив законодавчі ініціативи щодо запровадження "економічного бронювання", які опрацьовуються в комітеті.

Зараз у комітеті є три основні концепції, які передбачають:

  1. сплату спеціального збору за бронювання працівників;
  2. бронювання на підставі заробітної плати;
  3. змішана модель бронювання.

За словами Наталухи, реалістичні надходження від сплати спеціального збору за бронювання працівників становитимуть близько 200 млрд грн на рік, що становить близько двох третин усіх коштів, які наразі Україна витрачає на закупівлі вітчизняного озброєння.

Читайте також:

"Це надасть як бізнесу, так і державі головне - передбачуваність. Бізнес зможе прогнозувати свою діяльність, матиме передбачуваність, матиме гарантію того, що він зможе надалі працювати. А держава матиме гарантію того, що забезпечення наших військових так само буде сталим та безперебійним", - підсумував нардеп.

Нагадаємо, за словами міністра фінансів Сергія Марченка, ідея впровадження в Україні економічного бронювання залишається актуальною. Але зараз перше завдання - вижити.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK