З початку 2024 року фахівці Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Міністерства оборони провели понад 99 тисяч лабораторних досліджень. Це запобігло постачанню військовим понад 2000 тонн неякісних і небезпечних продуктів, повідомила пресслужба Міноборони.
Зазначається, що огляд продуктів здійснюється як на складах постачальників, так і на територіях військових частин. Після цього відбираються зразки харчових продуктів для подальшого дослідження.
"Такі зразки направляються до Центрів безпечності харчових продуктів, де їх реєструють і проводять лабораторні дослідження, після чого видаються відповідні протоколи випробувань", - йдеться в повідомленні.
Обов'язковій перевірці підлягають консерви - м'ясні, м'ясо-рослинні та рибні, оскільки вони несуть підвищений ризик отруєння. Загальний перелік продуктів для перевірки значно ширший і включає, наприклад, ковбаси, сири, масло, крупи, олію.
За словами керівника київського центру підполковника Михайла Калабського, якість продуктів покращується, однак деякі недобросовісні постачальники досі можуть пропонувати неякісну продукцію.
"Це регулярно фіксується, і недоліки усуваються. Також ми вживаємо заходів стосовно тих, хто намагається зловживати або маніпулювати", - сказав Калабський.
Раніше ми писали, що в лютому 2024 року інспектори Міністерства оборони запобігли постачанню 264,09 тонн неякісних продуктів у військові частини.