Міноборони запобігло постачанню тисяч тонн неякісних продуктів для військових

Фахівці Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Міністерства оборони провели понад 99 тисяч лабораторних досліджень.
Міноборони запобігло постачанню тисяч тонн неякісних продуктів для військових
Міноборони запобігло постачанню неякісних продуктів для військових / mil.gov.ua

З початку 2024 року фахівці Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Міністерства оборони провели понад 99 тисяч лабораторних досліджень. Це запобігло постачанню військовим понад 2000 тонн неякісних і небезпечних продуктів, повідомила пресслужба Міноборони.

Читайте також:

Зазначається, що огляд продуктів здійснюється як на складах постачальників, так і на територіях військових частин. Після цього відбираються зразки харчових продуктів для подальшого дослідження. 

"Такі зразки направляються до Центрів безпечності харчових продуктів, де їх реєструють і проводять лабораторні дослідження, після чого видаються відповідні протоколи випробувань", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Обов'язковій перевірці підлягають консерви - м'ясні, м'ясо-рослинні та рибні, оскільки вони несуть підвищений ризик отруєння. Загальний перелік продуктів для перевірки значно ширший і включає, наприклад, ковбаси, сири, масло, крупи, олію.

За словами керівника київського центру підполковника Михайла Калабського, якість продуктів покращується, однак деякі недобросовісні постачальники досі можуть пропонувати неякісну продукцію. 

Читайте також:

"Це регулярно фіксується, і недоліки усуваються. Також ми вживаємо заходів стосовно тих, хто намагається зловживати або маніпулювати", - сказав Калабський.

Раніше ми писали, що в лютому 2024 року інспектори Міністерства оборони запобігли постачанню 264,09 тонн неякісних продуктів у військові частини.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK