БЕБ вилучило 4,7 млн ​​євро "чорної" готівки в постачальника продуктів для Міноборони

Гроші перевозила бухгалтер компанії в багажнику автомобіля. Походження коштів жінка пояснити не змогла.
БЕБ вилучило 4,7 млн ​​євро "чорної" готівки в постачальника продуктів для Міноборони
У постачальника Міноборони вилучили 4,7 млн ​​євро "чорної" готівки / esbu.gov.ua

У рамках розслідування кримінального провадження щодо ухилення від сплати податків групою компаній-постачальників продуктів для Міноборони детективи ТУ Бюро економічної безпеки в Київській області виявили та вилучили понад 4,7 млн євро "чорної" (необлікованої) готівки. Про це повідомили в БЕБ.

Читайте також:

Зазначається, що кошти перевозила бухгалтер компанії в багажнику автомобіля. Походження грошей жінка пояснити не змогла. Вирішується питання про накладення арешту на вилучені кошти. 

Раніше було встановлено, що лише протягом 2022-2023 років компанія поставила на адресу Міноборони продукти на суму 14,5 млрд грн із ПДВ. При цьому її службові особи документально оформили ряд безтоварних операцій із придбання та постачання продуктів харчування з підконтрольними підприємствами, що мають ознаки фіктивності. 

"У такий спосіб та за рахунок підміни номенклатури й завищення вартості товарів вони безпідставно сформували витрати на податковий кредит із ПДВ. Це дало змогу ухилитися від сплати податків у особливо великих розмірах", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Детективи БЕБ провели обшуки в приміщеннях групи компаній та за місцями проживання фігурантів. Були вилучені документи та чорнова бухгалтерія. Наразі досудове розслідування триває.

Раніше ми писали, що співробітники ДБР завершили розслідування щодо колишніх високопосадовців Міністерства оборони України, які закуповували неякісну амуніцію для військових. Обвинувальний акт направлено до суду.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK