СБУ заблокувала активи видобувних компаній російського бізнесмена на понад 1 млрд грн

Бізнесмен виправдовував агресію РФ, заперечував злочини окупантів і підтримував терористичні організації на сході України.
СБУ заблокувала активи видобувних компаній російського бізнесмена на понад 1 млрд грн
СБУ заблокувала активи добувних компаній російського олігарха / ssu.gov.ua

Служба безпеки України заблокувала активи видобувних компаній російського олігарха на понад 1 млрд грн. Доходи спрямовували на фінансування повномасштабної агресії Росії, а також на матеріальне забезпечення окупаційних адміністрацій у Криму та на сході України. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Так, Служба безпеки припинила діяльність організації, яка займалася незаконним видобуванням українських надр у промислових масштабах. Нею керував впливовий російський бізнесмен, якому належала ціла фінансово-промислова група.

Читайте також:

"Установлено, що він організував незаконний бізнес у Київській та Житомирській областях. Там його комерційні структури займалися масштабним видобутком піску та щебеню без сплати податків до держбюджету України в особливо великих розмірах", - йдеться в повідомленні.

Крім того, зловмисники причетні до схем рейдерських захоплень спеціалізованих підприємств надровидобувної галузі України.

Читайте також:

Також бізнесмен систематично виправдовував російську агресію, заперечував злочини окупантів та підтримував терористичні організації на сході України. За даними слідства, він також став засновником однієї з російських компаній разом із так званим "міністром "ДНР".

За матеріалами СБУ накладено арешт на особисте майно російського олігарха, активи підконтрольних підприємств і корисні копалини, що незаконно видобуваються, на загальну суму понад 1 млрд грн.

Раніше ми писали, що з ініціативи Служби безпеки України в Харківській області арештовано активи російських компаній на 40 млн грн. Йдеться про майно чотирьох місцевих підприємств, засновниками та кінцевими бенефіціарами яких є громадяни та юрособи РФ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK