Від 10 тис дол за посвідчення волонтера: У Києві викрили схему вивезення чоловіків за кордон

Шахрай також пропонував виготовлення документів щодо непридатності до несення військової служби.
Від 10 тис дол за посвідчення волонтера: У Києві викрили схему вивезення чоловіків за кордон
Організатору схеми повідомлено про підозру / facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

У Києві викрили чергову шахрайську схему. 50-річний мешканець столиці пропонував громадянам України призовного віку виїхати за кордон, використавши підроблене посвідчення волонтера. Вартість "послуг" становила від 10 тис. доларів. Про це повідомили в Київській міській прокуратурі.

"Заручившись допомогою спільників, чоловік пропонував виготовлення довідки про членство в міжнародній громадській організації та зайняття волонтерською діяльністю з подальшим внесенням до спеціальної бази даних, яка дає право на перетин державного кордону як волонтеру", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Крім того, шахрай пропонував виготовлення документів щодо непридатності до несення військової служби. Клієнтів він підшукував у Telegram.

Правоохоронці задокументували перерахування 40 тис. гривень авансу на банківський рахунок зловмисника. 22 червня його зловили на "гарячому" при отриманні 4 тис. доларів за виготовлене посвідчення волонтера.

Прокуратура повідомила затриманому про підозру та скерувала до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми писали, що на Кіровоградщині місцевий житель хотів продати автомобілі з гуманітарної допомоги. Наразі фігуранту повідомили про підозру в скоєнні кримінального правопорушення.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK