Під виглядом соцвиплат із ЄС: Шахраї в інтернеті вкрали в українців понад 100 млн гривень

Зловмисники створили понад 400 фішингових посилань для отримання даних банківських карток громадян та присвоєння їхніх грошей.
Під виглядом соцвиплат із ЄС: Шахраї в інтернеті вкрали в українців понад 100 млн гривень
Кіберполіція викрила злочинну групу на привласненні 100 млн гривень українців / cyberpolice.gov.ua

Правоохоронці викрили злочинну групу на присвоєнні 100 мільйонів гривень українців під виглядом соціальних виплат із ЄС. Про це повідомила пресслужба Кіберполіції України.

"Дев’ятеро осіб створили та адміністрували понад 400 фейкових вебресурсів для отримання банківських даних громадян. Через сайти українцям пропонували сформувати заявку на виплату грошової допомоги від країн Європейського Союзу", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

За фішинговими посиланнями українці проходили опитування та зазначали реквізити банківських карток. Отримавши банківські дані, зловмисники виводили гроші з рахунків громадян.

За даними НБУ, шахраї ошукали більше 5 тисяч осіб. Загальна сума збитків складає понад 100 мільйонів гривень.

У Кіберполіції зазначають, що за вчинене зловмисникам може загрожувати до 15 років позбавлення волі. Вирішується питання щодо оголошення підозри та обрання запобіжних заходів фігурантам.

Раніше ми писали, що зловмисники в Україні не залишають спроб "заробити" на війні. З початку введення воєнного стану Кіберполіція викрила шахрайську діяльність понад 500 осіб.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK