Увага, шахраї: Українців попередили про нову схему обману

Потрібно завжди перевіряти інформацію на офіційних джерелах, щоб не потрапити на хитрощі шахраїв.
Увага, шахраї: Українців попередили про нову схему обману
Иллюстративное фото / depositphotos.com

У мережі все частіше стали з'являтися фейки про нібито грошову допомогу від Червоного Хреста. Таку схему вигадали шахраї, які намагаються дізнатися персональні дані українців. Про це попередили в Червоному Хресті.

Так, у Telegram поширюються повідомлення про те, що Червоний Хрест надає фінансову допомогу в розмірі 3 тисячі гривень для біженців, переселенців, військових, дітей до 18 років та людей, які втратили роботу. Проте в організації заявили, що це обман.

Читайте також:

"Будьте уважні, перевіряйте інформацію на офіційних джерелах Червоного Хреста України, наприклад, на сайті redcross.org.ua. Не передавайте особисті дані та номери банківських карток шахраям", - йдеться на сторінці організації у Facebook.

У Червоному Хресті попросили повідомляти про шахраїв, надіславши посилання фейкового джерела на пошту sos@redcross.org.ua.

Публикация Красного Креста Украины в Facebook
Публикация Красного Креста Украины в Facebook

Раніше ми писали, що українська мережа супермаркетів "АТБ-Маркет" попередила про нову шахрайську схему. Зловмисники розсилають через соцмережі інформацію щодо проведення різних акцій в АТБ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK