Майданчики для купівлі та продажу криптовалют: небезпечно та безпечно
Реклама

Майданчики для купівлі та продажу криптовалют: небезпечно та безпечно
Фото надане рекламодавцем

Купити або продати криптовалюту онлайн та офлайн можна через різні майданчики. Точніше, деякі з них пропонують прямий обмін, а інші є дошкою оголошень, де продавці та покупці публікують запити та пропозиції. Проте слід ретельно аналізувати пропозиції.

Завдання кожного новачка в криптоіндустрії - розібратися в умовах вибору партнера. Фахівці криптообмінника Crybex розповідають, як обрати обмінник криптовалют, щоб купити біткоїн в Україні швидко, безпечно та без зайвих втрат часу та нервів.

Криптобіржі

Найбільші гравці на ринку криптообміну – біржі. Найчастіше це багатофункціональні платформи, що надають спектр послуг:

  • депозити у криптовалютах, різних токенах, фіатних коштах (американський долар, євро, українська гривня, британський фунт);
  • трейдинг;
  • стейкінг;
  • зберігання монет.

Серед переваг доступ до великої кількості монет, а також відносна прозорість криптобірж. Для надання широкого спектру послуг біржам необхідно відповідати цілій низці стандартів: контролювати рівень безпеки даних і засобів, дотримуватися законів різних юрисдикцій, міжнародного права, принципів здорової конкуренції. Великі світові біржі зазвичай регулярно проводять аудити систем, моніторять оновлення стандартів безпеки, ретельно перевіряють клієнтів та походження коштів.

Головний недолік використання великих криптобірж – централізація управління, що суперечить принципу децентралізації блокчейн-технології. Великі біржі найчастіше управляються вузьким колом людей: директор, акціонери, засновники будь-якої миті можуть ухвалити будь-яке рішення. У криптоком'юніті є приказка: "Not your keys - not your money" ("Не твої ключі - не твої гроші"). По суті, на криптобіржі клієнт створює не криптогаманець, а обліковий запис. Кошти зберігаються на гаманці самої біржі. Таким чином, біржа в будь-який момент може заблокувати обліковий запис, коли походження коштів клієнта викликає підозру, або ж за конкретним обліковим записом надходить запит від правоохоронних органів.

Якщо ви не порушуєте закону, використовувати криптобіржу для обміну криптовалют досить безпечно. Вибираючи біржу, уважно вивчіть підхід до безпеки клієнтів.

Інший недолік полягає в тому, що багато криптобірж не працюють з фіатними засобами, а надають лише криптовалютні депозити та трейдинг. Тому, щоб обміняти гривню на біткоїн або тезер і завести їх на біржу, спочатку доведеться звернутися до криптообмінника.

Криптообмінники

Обмінники криптовалют вирішують головну проблему – безпосередньо обмін гривні чи долара, наприклад, на Bitcoin чи Ethereum. І назад, звичайно. Мультивалютні обмінники, такі як Crybex, пропонують також обмін одних монет на інші, наприклад, Ethereum на Bitcoin або Tether на Dogecoin.

Обмін криптовалют через криптообмінник – проста та швидка процедура. Клієнт просто заповнює на сайті заявку на онлайн- або офлайн-обмін. Онлайн-угоди здійснюються через звичайні банківські картки та сильно нагадують процедуру замовлення піци. Оформили заявку, оплатили її карткою та чекаєте на надходження монет на вказану адресу після отримання коштів обмінником. Офлайн-угоди мають на увазі особисту зустріч з кур'єром або відвідування пункту прийому-видачі готівки.

У будь-якому випадку, найважливіше — вибрати надійний криптообмінник із позитивною діловою репутацією на ринку та гарними відгуками. Вивчіть правила користування майданчиком, оцініть адекватність сторінок у соцмережах, проведіть тестову угоду на невелику суму.

Peer-to-peer

Досить ризикований спосіб. Чи часто у вас виникають сумніви, коли ви оформляєте замовлення на дошках в інтернеті? Тут такий самий принцип. Продавці проходять мінімальні перевірки та часто змінюються. Довіряти таким підрядникам варто, якщо ви впевнені в самому майданчику оголошень і тому, що він проводить достатню перевірку користувачів або виступає гарантом в угодах.

Вибирайте надійних партнерів для безпечної подорожі криптоіндустрією!



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK