Продаж гумдопомоги для військових на 850 тис грн: У Дніпрі викрили "волонтерів"

Псевдоволонтери налагодили механізм реалізації гуманітарної допомоги, отриманої від Польщі.
Продаж гумдопомоги для військових на 850 тис грн: У Дніпрі викрили "волонтерів"
У Дніпрі викрили "волонтерів" / gp.gov.ua

Двом жителям Дніпра повідомили про підозру за фактом незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги під час воєнного стану. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

За даними слідства, волонтери благодійного фонду налагодили механізм реалізації гуманітарної допомоги, отриманої від Польщі.

Читайте також:

"Вони систематично наживалися на продажі продуктів харчування й товарах особистої гігієни, ввезених для бійців Збройних сил України на території Дніпра. Для зберігання гумдопомоги чоловіки орендували складські приміщення, а в подальшому продавали її", - йдеться в повідомленні.

Під час розслідування злочину правоохоронці задокументували продаж гуманітарної допомоги, а саме продуктів харчування на суму 850 тис. гривень.

Читайте також:

Зазначається, що наразі обох чоловіків затримали, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів - тримання під вартою.

Під час проведення обшуків за місцем мешкання в автомобілях та орендованих складах затриманих виявлено та вилучено 6 тонн продуктів харчування, засоби гігієни, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, грошові кошти в сумі майже 2 млн грн.

Раніше ми писали, що в Україні викрили схему ухилення від сплати податків та легалізації товарів під виглядом гуманітарної допомоги майже на 72 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK