Кабмін заборонив продаж продуктів з етикетками без української мови

Національні підприємства здатні в повному обсязі забезпечити потребу українців у безпечних та якісних харчових продуктах.
Кабмін заборонив продаж продуктів з етикетками без української мови
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кабінет Міністрів прийняв постанову, яка скасовує норму щодо тимчасової можливості реалізації в Україні імпортованих продуктів, інформацію про які викладено мовою, відмінною від державної. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства.

Рішення було ухвалене, враховуючи звернення галузевих об’єднань виробників харчової промисловості та з метою забезпечення високого рівня захисту здоров’я громадян й задоволення їхніх соціальних та економічних інтересів, пояснили в міністерстві.

Читайте також:

З метою безперебійного забезпечення населення країни продуктами харчування в умовах воєнного стану уряд запровадив спрощення вимог щодо обов’язкового маркування імпортованих харчових продуктів державною мовою.

"Наразі національні підприємства здатні в повному обсязі забезпечити потребу українських споживачів в безпечних та якісних харчових продуктах із дотриманням вимог харчового законодавства", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що водночас харчові продукти, ввезені на територію України з 9 березня по 1 грудня 2022 року, інформація про які викладена іноземною мовою, можуть перебувати в обігу до закінчення мінімального терміну придатності або граничного терміну споживання.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України готує законопроєкт про додатковий збір на імпортні товари.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK