Кабмін повернув ліцензійний контроль над обігом палива, алкоголю й тютюну

У Мінекономіки вважають, що цей крок дозволить збільшити надходження до місцевих бюджетів, попередить зловживання у сфері обігу цих товарів.
Кабмін повернув ліцензійний контроль над обігом палива, алкоголю й тютюну
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кабінет Міністрів розширив список бізнесів, які в умовах воєнного стану не можуть розпочинати діяльність на принципах декларування. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні 10 вересня. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Читайте також:

Згідно з рішенням уряду, до переліку таких бізнесів внесено діяльність у сфері виробництва й торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, зерновим дистилятом, біоетанолом. А також виробництва й торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах.

Крім того, діяльність із виробництва, торгівлі та зберігання пального. Відтепер усі ці види діяльності можуть провадитися лише на підставі ліцензії.

Читайте також:

У Мінекономіки вважають, що цей крок дозволить збільшити надходження до місцевих бюджетів, попередить можливі зловживання у сфері обігу товарів, що несуть небезпеку для життя та здоров’я населення.

"Рішення дозволить посилити контроль над обігом високоліквідних підакцизних товарів, що мають стратегічне значення для держави, - спирт та пальне. А також товарів, які мають шкідливий вплив при споживанні, зокрема тютюну та алкоголю. При цьому потрібно розуміти: це не правило, а виняток. Уряд і надалі рішуче налаштований впроваджувати політику дерегуляції", - розповіла міністр економіки Юлія Свириденко.

Раніше ми писали, що Верховна Рада підтримала зміни в Податковий кодекс України, якими продовжується процедура одноразового добровільного декларування до 1 березня 2023 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK