Імпорт свинини в Україну скоротився вчетверо: Експерти назвали причину

Надходження свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней з-за кордону в листопаді було найменшим за увесь рік.
Імпорт свинини в Україну скоротився вчетверо: Експерти назвали причину
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У листопаді імпорт свинини становив 1,16 тис. тонн, що у 3,8 раза менше за зовнішні поставки такої продукції в жовтні. Про це повідомили аналітики Асоціації "Свинарі України", посилаючись на дані митної статистики. 

Читайте також:

Зазначається, що надходження свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней з-за кордону в листопаді було найменшим за увесь рік і поступається навіть березневому показникові - 1,16 тис. тонн проти 1,5 тис. тонн на початку весни.

"Основною причиною послаблення імпортної активності стало зниження внутрішніх цін на свинину в листопаді. Зокрема, за підсумками місяця середня ціна на свиней забійних кондицій була на 10 грн/кг нижчою ніж у жовтні. Тож хоча середня ціна імпортованого кілограма була дещо нижчою ніж місяцем раніше (2,15 дол. США проти 2,2 дол. США у жовтні), ціна вітчизняної свинини була значно привабливішою", - коментують в АСУ.

Читайте також:

За підсумками 11-ти місяців імпорт свинини становив 46,3 тис. тонн, що на 27% більше за зовнішні поставки свинини за січень-листопад 2021 року. Основними країнами-постачальниками залишаються Польща, Данія, Франція та Нідерланди.

Раніше ми писали, що в Україні зафіксовано зниження цін на охолоджену свинину протягом жовтня.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK