В Одесі ліквідували схему втечі ухилянтів за кордон: У чому полягала

До організації нелегального трафіку причетна очільниця місцевого громадського об’єднання моряків.
В Одесі ліквідували схему втечі ухилянтів за кордон: У чому полягала
В Одесі викрили схему втечі ухилянтів за кордон / ssu.gov.ua

Служба безпеки України заблокувала в Одесі канал незаконного переправлення за кордон українських громадян призовного віку під виглядом моряків іноземних суден. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Зазначається, що до організації нелегального трафіку причетна очільниця місцевого громадського об’єднання моряків. Вона пропонувала потенційним призовникам приховано виїхати за межі України, прикриваючись нібито роботою на іноземних торгових суднах.

Для цього зловмисниця забезпечувала своїх клієнтів підробленими документами про непридатність до військової служби. Вартість "послуг" становила від 7 до 8 тис. дол. з людини, сума залежала від обставин і терміновості "зарубіжного" рейсу.

Читайте також:

Для реалізації оборудки жінка створила організоване злочинне угруповання, до якого входив її батько. Саме він зустрічався з клієнтами, вів перемовини та отримував від них гроші за втечу за кордон.

Ще одним учасником групи є керівник місцевого навчального центру моряків, який використовував власні зв’язки в медзакладах для оформлення фальшивих довідок про "стан здоров'я". Готовий пакет фейкових документів "замовники" отримували від кур’єра.

Уточнюється, що для комунікації між собою зловмисники використовували анонімні месенджери 1 намагалися діяти максимально законспіровано.

Читайте також:

Співробітники СБУ своєчасно викрили злочинний механізм і задокументували одержання фігурантами майже 8 тис. дол. за виготовлення "білого квитка". Правоохоронці затримали організаторку угруповання, її близького родича та керівника морського навчального центру.

Під час обшуків за місцями їхнього проживання виявлено комп’ютерну техніку та документацію з доказами злочинних дій, а також готівку, одержану злочинним шляхом.

Наразі триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушень і притягнення до відповідальності винних осіб.

Раніше ми писали, що днями біля кордону з Молдовою прикордонники затримали чотирьох громадян України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK