"єРобота": українці отримають до 250 тисяч грн на власну справу

Програма мікрогрантів залишається дуже затребуваною серед українців, які прагнуть започаткувати власну справу або розширити її.
"єРобота": українці отримають до 250 тисяч грн на власну справу
Ілюстративне фото / depositphotos.com

136 переможців першої 2023 року хвилі програми "Власна справа" отримають мікрогранти на старт чи розвиток свого бізнесу. Про це повідомила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна.

Читайте також:

"У першу цього року хвилю подачі заяв на отримання мікрогрантів надійшло майже 900 заяв. За результатами їх розгляду 136 українців визначені переможцями і отримають від держави до 250 тис. грн фінансової підтримки на підприємницьку діяльність. У процесі реалізації своїх бізнес-проєктів вони створять понад 300 нових робочих місць", - розповіла вона.

Найбільше переможців, які отримають мікрогранти, з Львівської області - 17 осіб, Рівненської - 13, Київської - 11, Києва - 14. Серед них майже порівну жінок (53%) і чоловіків (47%), понад 70% грантоотримувачів мають вищу освіту. 

Читайте також:

Зазначається, що переможці реалізовуватимуть свої бізнес-проєкти у сферах:

  • оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспорту - 51 отримувач;
  • тимчасового розміщування та  організації харчування - 20;
  • переробної промисловості - 14;
  • професійної, наукової та технічної діяльності - 10.

Минулого року мікрогранти на започаткування чи розвиток бізнесу отримали понад 3300 заявників на загальну суму 777 млн грн. У 2023 році на програму "Власна справа" бюджетом передбачено 1,8 млрд грн, що дозволить видати близько 10 тис. мікрогрантів. 

Раніше ми писали, що за рік війни за урядовою програмою релокації в безпечніші регіони України було переміщено 800 підприємств, 623 з яких уже відновили роботу на новому місці.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK