Збитки на 350 млн грн: ДБР викрило незаконні схеми експорту металобрухту

Внаслідок дії схеми через Волинську митницю до країн ЄС комерсанти вивезли близько 45 тисяч тонн металобрухту.
Збитки на 350 млн грн: ДБР викрило незаконні схеми експорту металобрухту
ДБР викрило незаконні схеми експорту металобрухту / dbr.gov.ua

Працівники Державного бюро розслідувань проводять розслідування причетності працівників Волинської митниці до незаконних схем масштабного вивезення металобрухту до країн ЄС. Збитки оцінюються в 350 млн грн. Про це повідомили в ДБР.

Читайте також:

Як розповіли в ДБР, компанії, які експортують металобрухт до країн Євросоюзу, можуть отримати сертифікат EUR.1, якщо підтверджують українське походження сировини. Він дозволяє зменшити сплату експортного мита зі 180 євро до 3 євро за тонну.

"Чимало підприємств, які не могли підтвердити походження сировини, надавали фіктивні документи, на підставі яких працівники митниці за винагороду оформлювали експортерам відповідний сертифікат", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

За оперативними даними впродовж 2022-2023 років, внаслідок дії такої схеми через Волинську митницю до країн ЄС комерсанти вивезли близько 45 тисяч тонн металобрухту. 

Правоохоронцями розпочато кримінальне провадження за фактами зловживань службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України). Передбачене статтею покарання - позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Раніше ми писали, що Державне бюро розслідувань припинило незаконну схему ввезення на територію України товарів широкого вжитку "порожніми фурами".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK