Що таке топер для торта і чому він такий популярний?
Реклама

Що таке топер для торта і чому він такий популярний?
Фото рекламодателя

Існує величезна кількість різних методів і способів прикрашання тортів. Це можуть бути різного роду посипання, шоколадна глазур, квіти з мастики або крему, свіжі ягоди і фрукти та багато іншого. Серед неймовірної кількості прикрас у наш час неймовірну популярність здобув топпер. 

Топпери - це декоративні прикраси у вигляді табличок для тортів. За формою топпери бувають як плоскими, так і об'ємними. Сьогодні топпери виготовляють із найрізноманітніших матеріалів. Вони можуть бути їстівними: з пряників, матеріалу на основі мастики, зефіру, цукрового паперу, шоколаду. Можуть бути неїстівними: з паперу, картону, акрилу або дерева та багатьох інших матеріалів.  За своєю формою топпери бувають у формі нареченого і нареченої, сердечок, у вигляді фігурок, що зображають таланти, захоплення, рід занять людини (балерина, скрипка, палітра, книжка та багато іншого), у вигляді птахів, тварин, топпери у вигляді слів і цілих фраз, цифр і гірлянд.

Топер здобув свою популярність завдяки тому, що можна купити або замовити торт у будь-якому магазині, потім додати до нього топер і готово! Звичайний торт перетворився на торт, приурочений якійсь події або комусь. 

Коли з'явилися перші топпери

Як і де з'явилися перші топпери, хто першим почав їх використовувати не відомо. Але наприкінці ХІХ століття їх почали використовувати для прикрашання весільних тортів. Найчастіше - це були фігурки нареченого і нареченої. Топпери дуже швидко стали популярними і вже на початку ХХ століття їх використовували не тільки для прикрашання весільних тортів, а й для тортів на дні народження, ювілеї, інші знаменні події в житті людини.

Існує дуже цікава історія виникнення топпера. Це, швидше за все, легенда, яка не знаходить свого документального підтвердження. Колись донька одного пекаря побажала, щоб батько спек на її весілля торт, який би здивував усіх гостей, і щоб він обов'язково символізував ті ніжні почуття, які вони з коханим відчували одне до одного. Так у пекаря з'явилася ідея прикрасити торт фігурками нареченого і нареченої. Торт усіх привів у захват. І відтоді фігурки молодят на весільному торті стали мало не основним атрибутом.  З часом фігурки молодят удосконалилися, стали різноманітнішими.

Топпери в сучасному столітті

Сучасні варіанти топперів, на відміну від топперів ХХ століття, більш креативні, вони тонкі та мінімалістичні, виготовляються найчастіше з акрилу або фанери, для них характерні прості лінії та відсутність великої кількості деталей. прикраси для торта можна залишити собі як пам'ятний сувенір після урочистості. Дедалі більше і більше людей хочуть зробити своє свято оригінальним, не схожим на інші, незабутнім і яскравим. Топпери набувають дедалі більшої популярності.

Чи дороге це задоволення, замовити святковий торт із бажаним топпером? У Кондитерському домі "Вацак" - абсолютно ні. Компанія займається виготовленням тортів на замовлення будь-якої складності та структури. Враховує всі побажання клієнта, адже щасливий клієнт - це запорука успіху Кондитерського дому. Ви можете замовити торт із топпером будь-якої складності та форми, з будь-якого матеріалу. А завдяки налагодженим процесам, сучасному енергоефективному виробництву, прямим оптовим закупівлям інгредієнтів, цінова політика у "Вацак" доступна кожному громадянину.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK