У Полтавській області викрили ділків, які постачали до РФ спецобладнання для ЗРК

СБУ удалось предотвратить вывоз в Россию более 100 единиц новой партии товара.
У Полтавській області викрили ділків, які постачали до РФ спецобладнання для ЗРК
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Служба безпеки заблокувала в Полтавській області схему нелегального постачання до РФ товарів критичного експорту. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

"До організації оборудки причетний керівник місцевого підприємства-виробника алмазного інструменту та його спільник, що має підконтрольний бізнес на території РФ. Фігуранти налагодили механізм прихованого переправлення продукції, яка використовується також підприємствами військово-промислового комплексу країни-агресора", - йдеться в повідомленні.

У СБУ розповіли, що серед "замовників" товару були представники Курського електроапаратного заводу, до якого відправляли інструментарій для виробництва енергозахисних систем на об’єктах військово-морського флоту РФ.

Читайте також:

Також ділки контактували з московським підприємством "НПП Торий", яке виготовляє комплектуючі для російських зенітно-ракетних комплексів С-300 та С-400.

СБУ вдалося запобігти вивезенню до Росії понад 100 одиниць нової партії товару. За даними слідства, ділки спочатку відправляли продукцію своїм спільникам до однієї з країн Південного Кавказу. Звідти "посилки" переправляли підконтрольній комерційній структурі в РФ.

Під час обшуків у виробничих та офісних приміщеннях фігурантів правоохоронці виявили документи з доказами злочинних дій, печатки підконтрольних російських компаній, боєприпаси до автомата Калашникова.

Читайте також:

Наразі обом зловмисникам повідомили про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, а директору підприємства ще додатково за ч. 1 ст. 263 КК України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Раніше ми писали, що в Дніпрі викрили двох підприємців, які намагалися нелегально переправити до Ірану два турбореактивні авіадвигуни Д-36 для продажу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK