Постачала в РФ комплектуючі для підводних човнів: СБУ викрила волинську компанію

З початку повномасштабного вторгнення ділки нелегально "експортували" майже 200 тис. одиниць критично важливих виробів.
Постачала в РФ комплектуючі для підводних човнів: СБУ викрила волинську компанію
Волинська компанія постачала в РФ комплектуючі для виробництва підводних човнів / ssu.gov.ua

Служба безпеки ліквідувала ще одну тіньову схему продажу стратегічно важливої продукції з України в РФ. До організації оборудки причетний керівник однієї з волинських компаній, яка виготовляє високотехнологічні вироби для опорно-поворотних механізмів. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

"Ця продукція використовується для виробництва важкої техніки, у тому числі підводних човнів. Саме ці рідкісні вироби фігуранти продавали до країни-агресора", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в СБУ, для маскування незаконної діяльності зловмисники задіяли афілійовану фірму на території однієї з європейських країн. Зафіксовано, що керівник цієї фірми співпрацює з терористичними організаціями "Л/ДНР".

Читайте також:

За схемою іноземна комерційна структура закуповувала продукцію українського заводу нібито для своїх потреб, а потім переправляла її кінцевим замовникам в РФ.

Як показали дані, з початку повномасштабного вторгнення ділки нелегально "експортували" майже 200 тис. одиниць критично важливих виробів.

Під час обшуків на виробництві та в помешканнях фігурантів правоохоронці виявили комп'ютерну техніку, мобільні телефони та документи з доказами незаконної діяльності, а також гроші, отримані злочинним шляхом.

Читайте також:

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 111-1 КК України, тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зокрема, планується повідомлення про підозру керівнику волинського підприємства-виробника.

Раніше ми писали, що Служба безпеки заблокувала в Полтавській області схему нелегального постачання до Росії товарів критичного експорту.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK