Як закрити підприємницьку діяльність: алгоритм дій для ФОП

У ДПС опублікували важливу інформацію для платників податків, які вирішили припинити підприємницьку діяльність.
Як закрити підприємницьку діяльність: алгоритм дій для ФОП
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Державна податкова служба України пропонує покроковий алгоритм дій фізичних осіб - підприємців, які ухвалили рішення про закриття підприємницької діяльності та зняття з обліку в контролюючих органах. Відповідну інформацію оприлюднено на сайті відомства.

Читайте також:

Так, є п'ять кроків:

  1. Звернення до державного реєстратора. Подати заяву про припинення підприємницької діяльності до державного реєстратора за місцем реєстрації.
  2. До податкової інспекції подати відповідну звітність. ФОП на загальній системі оподаткування - декларацію про майновий стан та доходи, ФОП на спрощеній системі - декларацію платника єдиного податку, а також звіт із єдиного внеску та декларацію з ПДВ для платників ПДВ.
  3. Провести остаточні розрахунки з бюджетом. Сплатити єдиний податок та ЄСВ за місяць, у якому подано заяву держреєстратору. Якщо не було сплачено податки та збори в попередніх періодах, їх теж необхідно сплатити.
  4. Закрити поточні рахунки в банку. Для того, щоб закрити рахунок, ФОП подає до банку відповідну заяву в довільній формі.
  5. Зняття з обліку в контролюючих органах. Відповідно до чинного законодавства контролюючі органи проводять перевірки платників щодо правильності нарахування податків та зборів. У разі подання необхідної звітності та відсутності заборгованості з податків фізична особа знімається з обліку в органах ДПС.

tax.gov.ua

Раніше ми писали, що незабаром на порталі "Дія" можна буде закрити ФОП у декілька кліків. Послуга автоматична, тож закрити бізнес можна буде лише за 1 секунду.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK