Україна визнала PepsiCo та Mars спонсорами війни

Компанії продовжують працювати в РФ, сплачуючи значні податки до її бюджету.
Україна визнала PepsiCo та Mars спонсорами війни
Ілюстративне фото / Getty Images

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло дві провідні харчові корпорації PepsiCo та Mars до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляє НАЗК.

Читайте також:

"Попри заяви про скорочення свого бізнесу, припинення рекламної діяльності та виробництва своєї продукції, вони продовжують працювати в РФ, сплачуючи значні податки до її бюджету, тим самим підтримують економіку країни-агресорки", - йдеться в повідомленні.

PepsiCo

За даними НАЗК, PepsiCo працює в Росії з 1974 року, має 19 заводів, близько 20 тис. співробітників та 40 тис. сільськогосподарських працівників. За показником чистого прибутку PepsiCo є четвертою за розміром компанією в галузі напоїв і харчових продуктів у РФ.

Читайте також:

Зазначається, що PepsiCo збільшила свої доходи в РФ у перший рік повномасштабного вторгнення. Виторг ТОВ "Пепсико Холдингс" за 2022 рік зріс до $2,59 млрд (або 176,5 млрд руб.) зокрема, чистий прибуток виріс на 333% до $525 млн, порівняно з 2021 роком. Податків до бюджету РФ було сплачено на понад $115 млн (або 8,29 млрд руб.). 

У березні 2022 року компанія заявила про припинення рекламної діяльності та виробництва напоїв у РФ у зв'язку з повномасштабним вторгненням Росії в Україну. Проте, у серпні 2022 року виробництво напоїв 7Up та Mirinda відновилося. У березні 2023 року відновилося виробництво напою Pepsi. Крім того, PepsiCo запустила в країні новий бренд лимонаду.

Читайте також:

"На відсутність щирих намірів покидати російський ринок вказує також те, що на кар'єрній сторінці компанії перелічено понад 580 відкритих вакансій у РФ", - наголосили у відомстві.

Mars

Компанія Mars працює в Росії понад 30 років, інвестувала в економіку країни-агресора $2,5 млрд, створила понад 6 тис. робочих місць та має на території Росії 10 фабрик.

Читайте також:

Компанія обіцяла скоротити бізнес на території Росії після початку повномасштабної агресії. Проте, фабрики продовжують працювати в Росії зі збільшенням доходів у 2022 році порівняно з 2021 роком. Виторг ТОВ "Марс" за 2022 рік зріс до $2,45 млрд (або 176,5 млрд руб.), чистий прибуток виріс на 59% до $377 млн (або 27,2 млрд руб.), податків сплачено до бюджету РФ на понад $93 млн (або 6,76 млрд руб.).

На сайті з пошуку персоналу російська філія компанії ТОВ "Марс" публікує оголошення про набір нового персоналу (понад 100 актуальних вакансій).

Читайте також:

"Сплачуючи податки, іноземні компанії допомагають російській економіці, зокрема це стосується нещодавно введенного військового податку на додану вартість та податку на прибуток. Усе це в результаті впливає на спроможність Росії вести проти України", - додали в НАЗК.

Раніше ми писали, що НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни дві провідні тютюнові компанії світу Philip Morris International та Japan Tobacco International.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK