Спонсори війни: до переліку внесли одного з найбільших світових портових операторів

Компанія DP World спеціалізується на логістиці вантажів, роботі портових терміналів, морських послугах і зонах вільної торгівлі.
Спонсори війни: до переліку внесли одного з найбільших світових портових операторів
Порт у Дубаї / Getty Images

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло одного з найбільших світових портових операторів DP World (Dubai Port World) до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомила пресслужба НАЗК.

Читайте також:

"Причиною такого рішення послужило те, що компанія з Об'єднаних Арабських Еміратів не лише не припиняє вести бізнес із РФ, а й посилює співпрацю з агресором. Зокрема, минулого місяця DP World підписала угоду з російською державною корпорацією "Росатом" щодо розвитку Північного морського шляху", - йдеться в повідомленні.

Після підписання угоди з "Росатомом" у РФ заявили, що розвиток Північного морського шляху додатково принесе в бюджет Росії близько 20 трлн рублів (224 млрд дол. США).

"Ці додаткові кошти будуть використані Росією, зокрема, для фінансування війни проти України", - наголосили в Агентстві.

Читайте також:

За заявленою інформацією, протяжність Північного морського шляху становитиме понад 5,6 тис. км, від Мурманська до Владивостока вздовж узбережжя морів та Північного Льодовитого й Тихого океанів.

У відомстві додали, що стратегічне співробітництво "Росатома" і DP World сприятиме транзиту товарів до Росії в обхід санкцій. Крім того, Північним морським шляхом можуть переправляти й інші нелегальні вантажі та зброю.

При цьому DP World також активна й в Україні. У 2020 році компанія придбала 51% контейнерного терміналу ТІС у Південному порті, завдяки чому "володіє достатньою інформацією про стан галузі морських перевезень в Україні через агресію Росії". Також DP World здійснює перевалку українського зерна, зокрема, у межах роботи "зернового коридору".

Читайте також:

Як розповіли в НАЗК, компанія DP World спеціалізується на логістиці вантажів, роботі портових терміналів, морських послугах і зонах вільної торгівлі. Вона працює в понад 69 країнах на всіх континентах.

Раніше ми писали, що Національне агентство з питань запобігання корупції внесло британську корпорацію Unilever до переліку міжнародних спонсорів війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK