Постачають "очі" для російських БПЛА: дві китайські компанії потрапили до переліку спонсорів війни

НАЗК внесло китайські компанії Hikvision та Dahua Technology до переліку міжнародних спонсорів війни.
Постачають "очі" для російських БПЛА: дві китайські компанії потрапили до переліку спонсорів війни
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни двох китайських виробників та постачальників обладнання для відеоспостереження - компанії Hikvision та Dahua Technology. Про це повідомили в НАЗК.

Читайте також:

"Таке рішення ухвалено через те, що обидві компанії активно працюють у РФ, наповнюючи російський бюджет та постачаючи обладнання подвійного призначення, яке може використовуватись у воєнних цілях", - йдеться в повідомленні.

Компанія Hikvision є китайським державним виробником і постачальником обладнання для відеоспостереження для цивільних та військових цілей. 

Читайте також:

Встановлено, що Hikvision працює в РФ через офiцiйне представництво - ТОВ "Хиквижн". Їхній виторг у РФ із початком повномасштабної війни у 2022 році зріс на 42%, чистий прибуток збільшився на 1526%, штат компанії був розширений вдвічі.

Водночас компанія Dahua Technology є другим у світі виробником систем відеоспостереження за доходами. Dahua в Росії офіційно представляє ТОВ "Дахуа Текнолоджи Рус".

Читайте також:

"Податки, сплачені організацією в бюджет РФ за 2021 рік, становлять $1,12 млн за нинішнім курсом. Враховуючи загальну тенденцію і той факт, що з російського ринку пішли західні аналогічні бренди Axis, Hanwha, Panasonic, Motorola, IBM, Milestone, сума податків за 2022 рік, очевидно, зросла", - зазначили в НАЗК.

Як розповіли у відомстві, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Dahua продовжує в цілодобовому режимі працювати над забезпеченням відвантажень продукції до РФ. Крім того, за словами представника компанії, вони розраховують на продовження та розширення комерційної діяльності на території країни.

Читайте також:

Отже, Dahua забезпечує РФ товарами критичного призначення, які дозволяють функціонувати галузі ВПК РФ, тим самим сприяючи продовженню війни.

"Завдяки роботі обох цих компаній на ринку держави-терориста, РФ у вільному доступі має дрони, тепловізори, камери спостереження, які можуть бути використані на БПЛА, протидронні рушниці та інші засоби для продовження війни проти України. Це доводить пряме фінансування війни китайськими компаніями Hikvision та Dahua Technology", - підсумували в НАЗК.

Раніше ми писали, що НАЗК внесло американську транснаціональну компанію з виробництва продуктів харчування Mondelez International у перелік міжнародних спонсорів війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK