Кредитує росіян: OTP Bank поповнив перелік міжнародних спонсорів війни

OTP входить до числа 50 найбільших банків РФ, а по низці напрямків входить до лідерів ринку.
Кредитує росіян: OTP Bank поповнив перелік міжнародних спонсорів війни
Ілюстративне фото / Getty Images

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло угорський OTP Bank до переліку міжнародних спонсорів війни через позицію керівництва банку продовжувати діяльність у РФ та фактичне визнання так званих "ДНР/ЛНР". Тепер у цьому списку 24 компанії, повідомила пресслужба НАЗК.

Читайте також:

"ОТП Банк становить основу міжнародної фінансової групи ОТП (OTP Group), яка є одним із лідерів ринку фінансових послуг Центральної та Східної Європи згідно з даними Будапештської фондової біржі. OTP Bank має дочірні банки у Росії, Україні, Хорватії, Словенії, Словаччині, Чорногорії та Румунії", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що OTP входить до числа 50 найбільших банків Росії, а по низці напрямків входить до лідерів ринку. Він обслуговує понад 2,2 млн клієнтів і представлений більше ніж в 1850 населених пунктах держави-терориста.

Читайте також:

Крім того, банк посідає 2 місце на ринку POS-кредитування (надання кредитів у пунктах продажу товарів) з часткою цього ринку 15,3%. Він також посідає 8 місце в Росії на ринку кредитних карт.

У НАЗК наголосили, що російський ОТП Банк залишається одним із провідних банків на російському ринку фінансових послуг. Згідно зі звітністю OTP Group за 2021 рік чистий прибуток російського банку становив 37,6 млрд форинтів, або 7,6% від сукупного прибутку групи.

Читайте також:

Як стало відомо зі ЗМІ, банк також надає пільгові умови кредитування російським військовим. Так, росіяни, призвані на військову службу за мобілізацією або за контрактом, а також їхні сім'ї можуть подати заяву на надання відстрочки платежів за кредитами та позиками. 

"Отже, продовжуючи фінансові операції російського підрозділу, OTP Group чітко демонструє підтримку та спонсорування тероризму", - додали в НАЗК.

Раніше ми писали, що Національне агентство з питань запобігання корупції внесло австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK