НАЗК внесло Xiaomi до переліку міжнародних спонсорів війни: причини такого рішення

Лідера з продажу смартфонів у РФ Xiaomi Corporation внесено до переліку міжнародних спонсорів війни.
НАЗК внесло Xiaomi до переліку міжнародних спонсорів війни: причини такого рішення
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло китайську корпорацію Xiaomi Corporation до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомили в НАЗК.

Читайте також:

"Причиною внесення до переліку міжнародних спонсорів війни стало те, що компанія не просто продовжила свою роботу в РФ після повномасштабного вторгнення, але й досі залишається лідером із продажів смартфонів у державі-терористі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з 2018 року й до сьогодні Xiaomi займає перше місце з продажів в інтернет-магазинах РФ, а також має велику мережу офіційних авторизованих роздрібних магазинів по всій РФ.

Читайте також:

"Поки росіяни бомбили мирні українські міста, Xiaomi встигла збільшити поставки в РФ на 39% у третьому кварталі 2022 року порівняно з попереднім", - наголосили в НАЗК.

За офіційним даними, у 2021 році російський підрозділ Xiaomi отримав виручку на 202 млн дол. США. Це величезні кошти, з яких сплачуються не менш серйозні суми податків. Російський ринок для цієї китайської компанії є надзвичайно важливим, саме тому Xiaomi навіть не оголошувала про свої плани щодо виходу з РФ.

Читайте також:

"Більше того, Xiaomi зараз активно відновлює набір персоналу до своїх російських офісів та оголосила про офіційний старт продажів флагманських смартфонів, що свідчить про наміри компанії відновити повноцінну присутність у Росії. Так, Xiaomi Corporation спонсорує військову агресію терористичної держави і має понести як репутаційні, так і юридичні наслідки своїх дій", - додали у відомстві.

Раніше ми писали, що НАЗК внесло найбільшого китайського будівельного підрядника в РФ China State Construction Engineering Corporation (CSCEC) до переліку міжнародних спонсорів війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK