НАЗК внесло Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни: названі причини

Raiffeisen працює в РФ з 1996 року та входить до переліку системно значимих російських банків.
НАЗК внесло Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни: названі причини
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомили в НАЗК.

Читайте також:

"Підставою для внесення до переліку міжнародних спонсорів війни стало те, що, окрім того, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну банк продовжив працювати в Росії, Raiffeisen ще й офіційно визнав так звані "ДНР" та "ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Raiffeisen працює в РФ з 1996 року та входить до переліку системно значимих російських банків. Він є одним із небагатьох європейських банків, які продовжують роботу в РФ. На сьогодні Raiffeisen є одним із найважливіших фінансових каналів, у якому російські суб’єкти господарювання здійснюють операції в доларах і євро.

Читайте також:

Так, восени 2022 року звітність показала, що в третьому кварталі російський Райффайзен Банк оновив рекорд чистого прибутку, заробивши 790 млн євро. Порівняно з попереднім роком цей показник зріс у чотири рази. На російське дочірнє представництво банку припало майже 70% чистого прибутку всієї групи.

Зазначається, що до російського бюджету у 2022 році банк заплатив у 4,8 раза більше, ніж за весь довоєнний рік. Російський підрозділ Raiffeisen Bank сплатив до бюджету РФ 559 млн євро, що дорівнює вартості близько 95 ракет "Калібр", якими держава-терорист регулярно обстрілює мирні українські міста. 

"Raiffeisen не лише офіційно визнає так звані Донецьку та Луганську "народні республіки" через своє російське представництво, а й надає вигідні умови кредитування російським окупантам (кредитні канікули та пільгові кредити), фактично винагороджуючи російських військових за їхні воєнні злочини. До того ж банк підіграє російській пропаганді, називаючи війну "спеціальною військовою операцією", - додали в НАЗК.

Читайте також:

Там наголосили, що Національний банк України констатує відсутність прогресу на шляху ухвалення рішень щодо виходу банку з російського ринку. 

Отже, усі ці факти та продовження операцій Raiffeisen Bank у Росії означають пряму підтримку та спонсорування тероризму, підсумували у відомстві.

Раніше ми писали, що НАЗК внесло російську Gavary Group до списку санкційних цілей. Компанія входить до ТОП-10 постачальників полімерної продукції в РФ, працює на російський військово-промисловий комплекс (ВПК) і продовжує постачати свої товари до ряду європейських країн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK