Продовжує розвивати бізнес у РФ: Metro Cash&Carry внесли до переліку міжнародних спонсорів війни

Metro Cash&Carry визнала прийнятною оплату картами "Мір", а також реалізувала нові проєкти в РФ.
Продовжує розвивати бізнес у РФ: Metro Cash&Carry внесли до переліку міжнародних спонсорів війни
Ілюстративне фото / 20khvylyn.com

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло Metro Cash&Carry до переліку міжнародних спонсорів війни. Таке рішення ухвалене через позицію керівництва компанії продовжувати діяльність у РФ. Про це повідомили в НАЗК.

"Крім бізнесу в сфері ритейлу, інтереси керівництва компанії тісно пов'язані зі стратегічними галузями російської економіки: нафтогазовою та банківською сферами. А це напряму впливає на підтримку російської військової машини", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Як стало відомо з журналістських розслідувань, ключовий акціонер Metro Cash&Carry Даніель Кретинські контролює EP Infrastructure (EPIF), що володіє 49% компанії Eustream. Компанія управляє газотранспортною системою, що транспортує російський газ до Центральної та Східної Європи.

Водночас Metro Cash&Carry визнала прийнятною оплату картками "Мір" (проєкт "Сбербанку"), а також реалізувала нові проєкти в РФ, такі як мережа продуктових магазинів "біля дому" - "Фасоль".

Читайте також:

Дослідники діяльності Metro Cash&Carry у РФ також звертають увагу на участь компанії в "ідеологічних" російських ініціативах. 

Зокрема, наприкінці минулого року в інтернеті поширювалась інформація про те, що німецька мережа METRO в РФ торгує "кувалдами Вагнера". Це той самий "атрибут" найманців із ЧВК "Вагнер", що набув умовної популярності в РФ після публікацій жорстоких відео про начебто страту бійців ЧВК, які повернулися з українського полону.

"Вочевидь, у такий спосіб менеджмент торговельної мережі демонструє максимальну лояльність до режиму країни-агресора", - зазначили в НАЗК.

Раніше ми писали, що Національне агентство з питань запобігання корупції внесло французьку корпорацію Auchan Holding до переліку міжнародних спонсорів війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK